Назад

Бизнес делегацията на БТПП в Китай с участие в на Световния икономически форум в Далиен





Бизнес делегацията, придружаваща президента на Република България Румен Радев по време на официалното му посещение в Китай в периода 1-5 юли 2019г., започна своята работна програма в Далиен с участие в събитието Annual meeting of the New Champions 2019 на Световния икономически форум.

Мероприятието се провежда за 13-та поредна година, като през последните няколко години темите, които се разискват на форума, касаят новите моменти в бизнеса, как се оформя бъдещето на световната икономика, лидерство, хората като водещи в промяната и др. 800 служители и 5 офиса в цял свят работят за Световния икономически форум, като след всяко събитие на форума се разработват конкретни проекти.

Тази година акцент по време на форума в Далиен  ще бъдат следните теми: насърчаване на практичното лидерство в индустрията, постиженията на технологиите и лидерството, икономическа устойчивост на лидерството, насърчаване на отговорното лидерство и др. Във форума участват представители на 85 страни.

Българските участници във форума присъстваха и дискутираха темата за отношенията Европа-Евразия-Китай по време на специална сесия през първия ден на форума, като проявиха интерес от практичната страна на събитията, обсъжданията и евентуалните решения, които пораждат. Бе обсъдено и влиянието, което има форума като световна платформа за повлияване нарушенията от държавно, регионално и местно ниво.

Панелисти от Германия, Туркменистан, Китай, Швейцария, Великобритания и международни организации споделиха мнения по темата. Активно в дискусията се включиха Лъчезар Динев, председател на Българо–китайска търговско-промишлена палата, и Иван Велков, член на УС на Българска стопанска камара. Днес ще се проведе сесия с участието на президента на Република България на тема „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

БТПП ще информира допълнително за работната програма и участията на бизнес делегацията.


02.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад