Назад

Председателят на БТПП взе участие в церемония за връчване на орден за дипломатически заслуги на български посланик в Сеул

На официална церемония Н.Пр. Джънг Джингю, Посланик на Република Корея, връчи орден за дипломатически заслуги „Гуанхуа“, 1-ва степен, на Н.Пр. Петър Андонов, посланик на Република България в Република Корея. Това е орден на корейския президент за дипломатически заслуги. За първи път български дипломат е удостоен с изключително престижната награда. Н.Пр. Джънг Джингю, посланик на Република Корея в България, определи наградата като приятелското признание за огромния му принос в развитието на двустранните отношения. На церемонията участва председателят на БТПП Цветан Симеонов

Журналистиката и дипломацията се преплитат в биографията на Петър Андонов. През 2012 г. животът му отрежда да доказва професионализма си в един от най-интересните райони на света.

Списъкът със заслугите на посланик Андонов е дълъг. А сферите са различни - икономика, политика, култура, организиране на визитата на президента Росен Плевнелиев преди 4 години в Южна Корея, активно участие в междуправителствени комисии, изграждането на партньорства между местни власти на двете страни, както и стимулиране на сътрудничеството между български и корейски ИТ компании и технологични стартъпи.

 „Моят мандат беше свързан с много работа в различни области. Бях свидетел на много събития, свързани с отношенията между двете Кореи или например с българското участие на Зимната Олимпиада през миналата година, с участието на много български поп-изпълнители, рок-групи“, заяви посланик Андонов.

Той започва нов мандат в Индонезия, като е акредитиран също за Сингапур, Малайзия, Източен Тимор и Бруней Дарусалам. БТПП припомня, че наскоро посланик Андонов проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. По време на срещата той представи приоритетите на своята мисия, сред които са развитие на двустранните икономически отношения, подобряване на условията за правене на бизнес и засилване на съществуващите бизнес партньорства между фирми от двете страни.


01.07.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад