Назад

Голяма представителна делегация на БТПП и нейни партньори замина за Китай





Председателят на БТПП Цветан Симеонов и търговският съветник на Посолството на Китай Уанг Ксуекун изпратиха на летище София представителна делегация от 23-ма мениджъри и експерти от Българската търговско-промишлена палата, регионалните търговско-промишлени палати, браншови организации и фирми-членове на Палатата, които ще преминат двуседмично обучение в Китай.
 

Целта на посещението е запознаване с още повече възможности, предлагани от сътрудничеството в рамките на инициативата 17+1 - страните от Централна и Източна Европа и Китай, както и насърчаване на добрите партньорски отношения между БТПП и Съвета за насърчаване на икономиката и търговията на Китай, каза Симеонов.
 

Според Уанг Ксуекун, допирните точки между бизнес организациите от двете страни са изключително много. Участниците в обучението имат и определени задачи, които трябва да изпълнят по време на престоя си в Китай и след завръщане в България. Сред тях са генериране на идеи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, възможности за по-тясно взаимодействие на ниво компании, както и обмен на опит със сродни организации.
 

Посещението ще бъде последвано и от официална визита на държавно ниво, подготвяна в сътрудничество между БТПП и Администрацията на Президента Румен Радев, в началото на месец юли.

БТПП ще информира допълнително своите партньори и членове за двете посещения.

 

 


25.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад