Назад

Международната банка за икономическо сътрудничество представя услугите си за бизнеса







БТПП бе домакин на среща с ръководни представители на Международната банка за икономическо сътрудничество (МБИС)  с централа в Москва.

Председателят Цветан Симеонов разговаря със Збигнев Екиерт, зам.-директор отношения с клиенти, и Иван Христов, зам.-директор финансови институции и капиталов пазар. Основните теми на разговора обхванаха плановете и възможностите за развитие на банката в полза на българския бизнес и партньори от: Виетнам, Монголия, Полша, Русия, Румъния, Словакия и Чехия, страни, членуващи в международната институция. Банката предоставя възможности за финансиране и на сделки и проекти с партньори и от трети страни.

Като международна банка МБИС е изключена от списъка на финансовите институции, към които се прилагат рестриктивните мерки от Съвета на Европейския съюз.

В срещата взе участие и Владимир Томов, председател на Съвета по инвестиции в БТПП. Бе договорено представяне на дейността и услугите на банката за кредитиране на външнотърговски операции между фирми от гореспоменатите страни, както и с компании от трети страни. Събитието се планува през есента на 2019 г. БТПП ще информира допълнително за подробностите. За допълнителна информация: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.


24.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад