Назад

Стартира обучителната програма за българските мениджъри и специалисти в град Фучжоу, Китай

Днес,  26 юни в град Фучжоу, Китай се състоя официалното откриване на семинар за мениджъри и специалисти на БТПП, регионалните търговско-промишлени палати,  браншови организации и членове на Палатата. Спонсор на семинара е Министерство на търговият на Китай, а организатор е  Центърът за обучение на мениджъри за чуждестранно икономическо сътрудничество на  провинция Фуцзян (Fujian Foreign Trade and Economic Cooperation Officials’Training Center).

Представители на Центъра приветстваха българските участници  и споделиха, че през 2019 г. се отбелязва 70-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между Китай и България. Те подчертаха, че през последното десетилетие българският износ за Китай е нараснал шест пъти, а Китай е втори по големина вносител на стоки в България.

Ръководителят на делегацията на БТПП - Красимир Кирилов, председател на Видинска търговско-промишлена палата, благодари на организаторите и сподели, че БТПП поддържа много добри отношения с партньори от Китай и посолството на Китай в София и изрази увереност, че настоящото обучение ще допринесе за надграждане на икономическите отношения между двете страни.

През първия семинарен ден българските  мениджъри и специалисти бяха запознати с китайската история и икономика, както и със структурата на китайските търговско-промишлени палати.

 

 


26.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад