Назад

Среща с посланика на Еквадор

Предстои провеждане на презентация за бизнес възможностите и инвестиционния климат на Еквадор


Н. Пр. г-жа Мария дел Кармен Гонсалес Кабал, посланик на Еквадор, акредитиран за България със седалище в Унгария, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов, възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Еквадор. В срещата взеха участие и Кристобал Албан Проано, търговско аташе към Посолството на Еквадор в Будапеща (акредитирано за България), и Захари Кушев, почетен консул на Еквадор в България.

Цветан Симеонов представи дейността на БТПП, регионалната структура и услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса. Той маркира и  основните икономически показатели на българската икономика и определи като силни секторите фармация, автомобилостроене, селско стопанство, винена индустрия и туризъм.

Търговското аташе към Посолството на Еквадор г-н Проано представи основните макроикономически показатели на Еквадор, както и водещите екпортни стоки, сред които банани, какао, шоколад, кафе и др. Той сподели, че след подписването на търговското споразумение между ЕС и Еквадор през 2017г. се наблюдава значителен ръст в стокообмена между европейските страни и Еквадор. Търговското аташе акцентира и върху благоприятния климат в южноамериканската страна, който позволява целогодишен процес на производство на банани, какао, кафе, цветя и др., както и развитие на туризма.

Обсъдено бе и организирането на презентация за бизнес възможностите и инвестиционния климат на Еквадор в края на тази или началото на следващата година в София. БТПП ще информира допълнително за подробностите.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с Еквадор, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg.

 


27.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад