Назад

Среща с новоназначения български посланик в Индонезия

Новоназначеният посланик на България в Индонезия Петър Андонов посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. Посланик Андонов е акредитиран също  за Сингапур, Малайзия, Източен Тимор и Бруней Дарусалам.  

Симеонов отбеляза отличните отношения на Палатата със сродни организации в съответните страни, разменени бизнес посещения и сключени споразумения за сътрудничество. Той представи и дейността на 28-те регионални палати и на GS1 България.

Обсъдиха се двустранните икономически отношения, условията за правене на бизнес, инвестиционния климат, както и съществуващите бизнес партньорства между фирми от двете страни в области като енергетика, възобновяеми енергийни източници, хранително-вкусова промишленост, морски продукти, кафе, кокосово и палмово масло и др.

По данни на Министерство на икономиката през първите шест месеца на 2018 г. общият ни стокообмен с Индонезия е на стойност 43.4 млн. щ.д. (увеличение с 11.3% спрямо същия период на 2017 г.), в т.ч. 13 млн. щ.д. износ (близо 18.6% намаление) и 30.4 млн. щ.д. внос (32.2% увеличение).

--------------
* Петър Андонов е дипломат от кариерата, с успешни мандати като посланик в Япония и Република Корея. Предстои на официална церемония на 28 юни, Н.Пр. Джънг Джингю, посланик на Република Корея у нас, да награди Петър Андонов с Орден за дипломатически заслуги „Гуанхуа“, 1-ва степен, за приноса му като посланик в Република Корея ( 2012-2019 г.)

  


27.06.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад