Назад

Стартира нова онлайн платформа - Matchub, разработена да подпомогне МСП



Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва по покана на преподаватели от УНСС в представянето на  нова онлайн платформа, разработена да помогне  МСП в България и Европа да намерят бизнес партньор на нови пазари. Той поздрави участниците и подчерта ролята на БТПП и палатската система в подпомагане на бизнес инициативите в подкрепа на малките и средни предприятия.

Платформата свързва директно фирмите с партньори с интерес в същата сфера на дейност или експертиза.

Според проучване на Българската търговски промишлена палата, 77% от българските фирми имат интерес от икономическо сътрудничество с чуждестранни бизнес партньори през 2019 г. Почти две трети от фирмите не са добре запознати с условията за бизнес и търговия в страните, с които искат да имат бизнес отношения.

MatcHub е създаден, за да подпомогне фирмите, които нямат капацитета и възможностите да се справят с предизвикателствата при намиране на подходящи бизнес партньори в чужбина и предлага два вида специализирани услуги. Първата дава възможност на фирмите да се регистрират безплатно в платформата и да имат достъп до мрежа от компании на местния и международния пазар. В допълнение новата платформа има възможност да подкрепи фирмите в процеса на тяхното развитие в чужбина. Благодарение на своята мрежа и международно присъствие, MatcHub предоставя счетоводни услуги, правна консултация, транспорт и логистика, набиране на кадри, обучения и др.

За да се гарантира автентичността на всяка регистрирана фирма, се прилага политика на проверка на две нива. На първо ниво преминават компаниите, които са попълнили изчерпателно регистрационния формуляр, а на второто ниво - тези, които са доказано свързани и/или препоръчани от някой от партньорите на платформата.

Повече информация за MatcHub може да намерите на http://www.matchub.net


21.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад