Назад

През изминалата година над 300 китайски компании са посетили БългарияПосланикът на Китайската народна република в София Н.Пр. Дун Сяодзюн посети БТПП и проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В разговора се включиха търговският съветник Уанг Ксуекун, както и представители на екипа на Посолството на Китай.

По време на разговора се обсъди икономическото състояние на двете страни, като бе констатиран и засилен бизнеса интерес от двете страни към възможностите за по-голямо сътрудничество и взаимодействие. Посланик Сяодзюн информира, че през 2018 г. над 300 китайски компании са посетили България.

Симеонов подчерта активността на БТПП в рамките на сътрудничеството ЦИЕ – Китай и участието на палатата в Международната търговска палата Пътят на коприната. Разглеждат се реални проекти на български фирми, които търсят партньорство по Пътя на коприната. Посланикът допълни, че този формат дава възможност за споделяне на общи принципи, провеждане на съвместни консултации и извеждане на изводи, които са в полза на всички участници във формата 17 + 1, заедно с прилагането на принципите на СТО и ЕС в международната търговия.

Бе обсъдено и предстоящото обучение на представители на БТПП и регионални ТПП в Китай, организирано от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия /CCPIT/ през втората половина на 2019 г. Очаква се в него да се включат 25 представители на търговски палати от България. БТПП ще информира допълнително за подробностите и точния период на провеждане.

 


20.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад