Назад

Красимир Дачев, член на УС на БТПП, участва в осмата регионална енергийна конференция на БЕМФ



Красимир Дачев, член на УС на БТПП и изпълнителен директор на  „Свилоза“ АД, бе модератор на един от основните панели по време на осмата регионална енергийна конференция “Дневният ред на енергийното развитие на региона – приоритети, технологии, пазари”. Събитието е организирано от Българския енергиен и минен форум (БЕМФ) и се проведе под патронажа на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова.

Г-н Дачев модерира третия панел от конференцията, който беше на тема „Регионален пазар на електрическа енергия и природен газ: преимущества, стимули и бариери“. Водещият доклад „Пазарна интеграция и регионални пазари: Eвропейска перспектива“ бе изнесен от г-жа Клара Полети, президент на Агенцията за сътрудничество между енергийните регулатори (ACER), която разгледа интегрирането енергийните пазари в Европа. Другият водещ доклад бе на тема „За постигане на енергийния преход: Ролята на газа и нискокарбоновата електроенергия“, изнесен от Кевин Ханафорд, управител на Тотал Е&П България. В този панел бяха разгледани и технолочичните аспекти в развитието на морския участък на Турски поток, днешните проблеми на независимата българска енергийна борса , гръцките прогнози за бъдещата роля на LNG на европейските газови пазари, визията и прогнозите на българския регулатор по темата на бъдещото либерализиране на българския енергиен пазар.

Конференцията предостави възможност за получаване на актуална информация от водещи специалисти, които споделиха своите познания и опит за преодоляване на предстоящите предизвикателства по управление на новите енергийни проекти и услуги. На събитието взеха участие висши представители на държавната администрация на страните членки на Европейския съюз, европейски институции и неправителствени организации, търговци и доставчици на електрическа енергия и природен газ и др.

 


20.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад