Назад

Международно признание за предприемаческата иновативност на българска фирма



На 16 май Председателят на БТПП се срещна с господата Гавраилов и Запрянов, основатели и собственици на компанията „Къпфи“, която произвежда вафлени чаши за консумация на топли напитки, които могат да се консумират след изпиване на напитката.  Технологията, използвана за производството на чашите, е изключително иновативна, тъй като ще допринесе за намаляване броя на пластмасовите чаши, използвани за сервиране на кафе.  Освен това, вафлената чаша е създадена на овесена основа  и е много вкусна и здравословна. Фирмата участва с този продукт в конкурса, проведен по проект МОВЕКО, който се осъществява с участието на Българската търговско-промишлена палата. Проект МОВЕКО има за цел да насърчи усилията на МСП към използване на иновативни технологии, свързани с прилагане принципите на кръговата икономика, или акумулиране на по-малко отпадъци. „Къпфи“ беше класирана на първо място в категория „еко-продукт 2019“  и   отличена със сертификат и плакет. В конкурса фирмата се състезаваше с около 100 участници от страните в Дунавския регион за иновативен еко-продукт.  Наградата й беше връчена по време на международната конференция, проведена по проект „Мовеко“  в Линц – Австрия,   от министъра на икономиката на Федерална провинция Горна Австрия.

По време на срещата, проведена в БТПП, се обсъдиха въпроси относно бъдещото сътрудничество между  фирма “Къпфи“  и БТПП. Те са свързани с осъществяване на по-нататъшните производствени планове на фирмата – разрастване на производството и търговската  й дейност. БТПП пое ангажимента да съдейства на фирмата за разширяване на  външнотърговската  й дейност чрез създаване на подходящи партньорства, участие в специализирани изложби и бизнес делегации, организирани с нейно съдействие.

В момента фирма “Къпфи“ търси и подходящи дистрибутори на „вафлените чаши“  за кафе, за да разшири своя дял на вътрешния пазар.  Български дистрибутори, които проявяват интерес към тази възможност, могат да се свържа с фирмата на тел.: +359 884 931 183, или на мейл: office@cupffee.me, за да получат допълнителна информация за условията.

------------------
Проект MOVECO се изпълнява в рамките на Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“. В него участват шестнадесет партньорски организации от десет страни – България, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Молдова.Повече за проекта можете да намерите на следния уебсайт (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/moveco).


17.05.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад