Назад

Предстои осмото издание на Балканския Винен Конкурс и ФестивалПредседателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе среща с Галина Нифору, председател на Българската асоциация на износителите на вино. Обсъдена бе организацията на предстоящото осмо издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал, които ще се проведат в периода 5 – 9 юни 2019 г. в София.

В конкурса могат да участват винопроизводители от държави от Балканския полуостров, Централна и Източна Европа, както за първи път и винарски изби от Черноморския регион във връзка с председателството на БТПП на Бизнес съвета на ЧИС. 

Балканският винен конкурс е едно от малкото тематични състезания в Европа, които следват стандартите, методите на дегустация и точкуване на австралийския модел на оценяване. При интерес за участие, производителите на вино могат да се свържат с организаторите на събитието до 10 май 2019 , на електронен адрес: info@balkanswine.eu

В периода 7–9 юни в парка пред Националния дворец на културата в София ще се проведе и Балкански винен фестивал.  Очаква се участието на над 100 изби, които ще представят 1000 вина. Събитието предвижда шатри с хранителни продукти и места за хранене, участие на победителите от Master chefs, сцена с музикални изпълнения и тематична програма, допълнителни атракции и др.

Тази година във фестивала ще вземат участие и производители на вино от страните от Черноморския регион по повод българското председателство на Организацията на черноморското икономическо сътрудничество.

Очаквайте още информация за конкурса и фестивала на виното от БТПП, партньор на събитието.


25.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад