Назад

Посланикът на Словакия посети БТПП



Н.Пр. г-н Мануел Корчек, извънреден и пълномощен посланик на Словашката Република, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов. В срещата участва и Виктор Петрашовски, втори секретар заместник-ръководител на мисията.

Дискутирано бе икономическото състояние в двете страни и възможностите за  постигане на още по-добри показатели. В тази връзка посланик Корчек информира за предстоящо посещение на бизнес мисия от Словакия на 21 май тази година в БТПП, в която ще участват компании от автомобилна индустрия, машиностроене, металообработващи машини, метрология, производство на бои и стоманени бетонни стълбове (списък с фирми ТУК).

За да заявите своя интерес, моля изпратете попълнена регистрационна форма на имейл irelations@bcci.bg в срок до 14.05.2019г.

По време на срещата в БТПП бе констатирано, че автомобилният сектор се развива с високи темпове и в България, което е предпоставка за бъдещо сътрудничество между фирми производители на резервни части за автомобилната индустрия в двете страни.

До края на юни тази година Словакия председателства групата на страните от Вишеградска четворка, включваща Полша, Унгария, Чехия и Словакия. По този повод в София предстои провеждане на Европейска научна конференция за условията и процесите на инвестиране, планиране, изграждане и развитие на строителната индустрия. В средата на месец май тази година предстои и провеждането на смесената междуправителствена комисия с участие на представители на държавно ниво от двете страни, като след уточняване на точния период БТПП ще информира допълнително заинтересованите компании.

Koнтакти за записване в посолството на Словакия: Виктор Петрашовски, втори секретар заместник-ръководител на мисията tel.: +359 2 94 29 216, viktor.petrasovsky@mzv.sk 


22.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад