Назад

Заседание на Борда на GS1 в Европа, 23-24 април, Атина



На първото за годината заседание Бордът на GS1 в Европа работи върху изясняване на стратегически положения и изграждането на единна позиция на европейските организации във връзка с предстоящото Общо събрание на Глобалната организация през май в Истанбул.

Основна тема е решението „Verified by GS1“, което ще позволява в световен мащаб чрез местните Национални организации GS1 и достъп до платформа от GS1 регистри да се направи проверка за идентичността на продукта. В резултат на заявките към платформата ще се връща основна информация за фирмата, която стои зад даден продукт,  като ще бъде възможно да се получи и по-пълна информация, в т.ч. GTIN (Global Trade Item Number) на продукта и основна информация. В бъдеще платформата ще дава възможност на индустрията да ползва лесна за работа екосистема за споделяне на по-пълни данни.

За да подготви своите членове за работа с платформата и споделяне на качествена информация, GS1 България разработи продуктов каталог . Усилията на организацията са съсредоточени върху привличане на всички фирми-членове в България да въведат информация в Каталога за използваните баркодове и на какви продукти са били присвоени. Попълването на информация за продуктите е задължително за всички използвани GTIN номера.

Други  теми от дневния ред на заседанието на Борда са: новите стратегии на GS1 за транспорта и логистиката, здравеопазването и проследимостта. При всеки от изброените сектори платформата от регистри се явява ключов елемент по отношение на данни  - както за продуктите, така и за локациите.

На заседанието в Атина GS1 България е представено от  изп. директор Цвета Братанова.

 

 


23.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад