Назад

Поднасяне на венци за отбелязване на световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място



По повод световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си вследствие на трудовa злополукa или професионалнa болест, пред паметната плоча на загиналите работници КНСБ проведе възпоменателна церемония.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров поднeсе цветя и отдаде почит към загиналите и пострадалите при трудови злополуки. По време на церемонията бе отправен призив към всички работодателски организации, синдикати и държавни институции да покажат своята съпричастност към паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални болести чрез различни инициативи.

Събитието цели да обърне общественото внимание към световния ден за сигурност и здраве при работа, проблемите на трудовия травматизъм и да се допринесе за създаването и развитието на обществена култура за сигурност и безопасност на работните места.

След поднасянето на венци и цветя пред паметната плоча, започна церемонията по връчването на специалните награди на КНСБ „Прометея” за принос в хуманизирането на работната среда за подобряване на здравословните и безопасни условия на труд.

 


24.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад