Назад

БТПП и БАН продължават сътрудничеството сиВ Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски и председателя на БТПП Цветан Симеонов. Бяха обсъдени възможности за сътрудничество, съвместни инициативи и мероприятия за подпомагане на научната дейност, като част от бъдещи активности на бизнеса в България и в продължение на споразумението за сътрудничество между двете организации.

Акад. Ревалски представи идеи и предложи направления, в които двете организации да си сътрудничат за развитието на нови научни разработки и тяхното приложение в бъдещи производства. В БАН има над 100 потенциални научни разработки, от които ще бъдат селектирани 20 с висок рейтинг на готовност за директно приложение. Палатата ще съдейства за контакти със заинтересовани компании.

Председателят на БТПП представи възможностите и потенциала, който Съветът по инвестиции към БТПП има за връзка на науката с бизнеса и инвестициите. Бяха обсъдени възможности за обучения и семинари, на които да се представят идеи и научни разработки от стартъп компании. Идеята за разширяване на научната дейност на БАН чрез обучаване по магистърски програми може успешно да се развие с действителните нужди на бизнеса в момента. По време на срещата се обсъдиха и мероприятията, които предстои да се проведат във връзка са отбелязването на 150-годишнината на Българската академия на науките.


22.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад