Назад

Меморандум за разбирателство с Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и селското стопанство



Успешно завърши 19-тата сесия на междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество. Участие в събитието взеха повече от 60 български и 40 ирански компании.

Беше извършена сериозна работа по премахване на техническите пречки в търговията между двете страни и създаване на по-добри условия за разширяване на преките контакти и избягване на множество посредници. Бе постигнат напредък в улесняването на транспортните връзки и комуникациите.

Реализирането на намерението за доставки на газ до територията на България като газов хъб е крачка в посока по-нататъшна диверсификация на снабдяването с газ в България и съседните страни. В резултат на това се очаква разширяване на обемите на търговия между двете страни.

БТПП подписа меморандум за разбирателство с Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и селското стопанство, в който най-важната стъпка е разширяване на ирано-българска бизнес асоциация с включване на нови членове и от България в отговор на разширения брой членове от страна на Иран.

Бяха подписани и меморандуми за сътрудничество в икономиката; акредитацията, пристанищата и морския транспорт, метеорологията, пощите.

 


19.04.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад