Назад

Представяне на примери за блокчейн технологиите и използването им със стандартите GS1





Глобалният форум GS1, който се провежда за поредна година в конгресния център SQUARE-BRUSSELS MEETING CENTRE – Брюксел, продължи с пленарна сесия, на която бяха представени примери за блокчейн технологиите и използването им със стандартите GS1. Представители на McKinsey, Carrefour, Origin Trail споделиха възможностите, които осигурява технологията блокчейн при проследимостта в сферата на хранителната промишленост и здравеопазването. Според участниците, залагането на стандартите GS1 като основни атрибути в дигиталната технология ще коства по-малко разходи от използването на други технологични решения.

В сектор транспорт и логистика GS1 Швеция представи проект за използване на GS1 логистичен етикет от транспортните фирми DSV и DHL с техен клиент — 3М. Двете транспортни фирми обработват месечно повече от 125 хиляди пратки за този клиент, идентифицирани със SSCC.

С оглед на нарастващите нужди на потребителите от качествена продуктова информация, GS1 разработва регистър, съдържащ основна информация за всички продукти, идентифицирани с GS1 баркод. GS1 България създаде за своите членове продуктов каталог, в който е улеснено въвеждането на информацията, необходима за регистъра на GS1. За разлика от другите национални организации, които събират такси за вписването в регистъра,  попълването на данни за техните продукти в България е безплатно за фирмите, а въведената информация ще се споделя с глобалния регистър на GS1 автоматично. Добре е всички фирми да се възползват от услугата, защото информацията ще се използва за верификация на продуктите от най-големите онлайн платформи за търговия и др. Повече информация за попълването на продукти може да намерите ТУК.

По традиция на годишния форум на GS1 се проведе изложение Маркетплейс, на което национални организации GS1 представят иновативни решения, базирани на стандартите GS1. GS1 България участва с представяне на напредъка по внедряване на системата за верификация на лекарства в България чрез материали предоставени от БОВЛ (Българска Организация за Верификация на Лекарства) и Продуктовия каталог БГ Баркод.


20.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад