Назад

БТПП и Търговско-промишлената палата на Бурса подписаха Споразумение за сътрудничество







Делегация от Търговско-промишлената палата на Бурса посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата – Цветан Симеонов възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Турция.

По време на срещата бе подписано Споразумение за сътрудничество между двете Палати за обмен на статистическа и аналитична информация за основните тенденции в икономическото развитие, законодателство и бизнес регулиране на територията на страните, включително информация за търговски панаири и изложения и др. Обсъдено бе сътрудничество и споделяне на опит в рамките на арбитражния съд.

Делегацията от Бурса бе водена от г-жа Сибел Юлчулюглу, председател на Съвета по туризъм към ТПП Бурса и Почетен консул на Германия в Бурса. Тя представи кратка информация за 4-тия по големина град в Турция – и основните сектори на икономиката – сред които текстил, селско стопанство и туризъм.

Представени бяха и членовете на делегацията – представители на известни хотелски вериги, туристически агенции, ТПП и Министерство на търговията на Турция. Списък на делегацията може да бъде открит ТУК.

Председателят на БТПП напомни ролята на региона на Бурса като „локомотив“ на турската промишленост и заяви готовността на Палатата да съдейства на бизнеса за развитие на икономическите отношения между Турция и България.

Видео относно икономиката на Бурса и дейността на ТПП - Бурса, може да бъде открито ТУК


15.02.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад