Назад

Среща с новоназначения посланик на България в Ливан



Новоназначеният посланик на България в Ливан Боян Белев посети БТПП и проведе среща с председателя Цветан Симеонов. Основна тема на разговора между двамата беше актуалното състояние на двустранните търговско-икономически отношения България и Ливан.

По време на срещата Симеонов представи дейността на БТПП, регионалната ѝ структура и услугите, които Палатата предоставя в подкрепа на бизнеса. Той постави акцент и върху дигитализирания Арбитражния съд към БТПП и Единния търговски регистър на Палатата.

Председателят запозна посланик Белев и с отношенията на Палатата с партнъорски бизнес организации, свързани с Ливан, като Търговско–промишлената и земеделска палата на Бейрут и Планината Ливан, Българо-ливански бизнес съвет към БТПП и Ливано-българския бизнес в Ливан.

От своя страна, Боян Белев представи приоритетите си по време на предстоящия мандат, сред които засилване на търговско-икономическите отношения между двете страни.

Цветан Симеонов пое ангажимент БТПП да окаже пълно съдействие на посланик Белев при изпълнение на задачите в подкрепа на бизнеса от България и Ливан.

 


28.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад