Назад

Среща с новоназначения търговски съветник на Гърция в България



Новоназначеният търговски съветник по икономически и търговски въпроси на Гърция в България Теодосиос Валлас посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за засилване на развитието на търговско-икономическите отношения между България и Гърция. В срещата взе участие и Димитриос Маос, първи секретар по икономически и търговски въпроси към Посолството.

Симеонов запозна госта  с историята и дейността на БТПП, като акцентира върху работата на изцяло дигитализирания Арбитражен съд към БТПП и изготвянето на различни видове икономически анализи, с които да се подкрепи работата на търговската служба. Представена бе и актуална информация за мястото на България в международните икономически класации.

Валлас информира за своите приоритети по време на предстоящия мандат. Той постави акцент върху усилията, които трябва да бъдат положени за подобряване и развитие на двустранните търговски отношения. Дискутирана бе нуждата от подобрение на железопътните връзки между пристанищата на двете страни. Икономическият отдел на посолството и БТПП ще работят съвместно, за да могат повече гръцки и български предприемачи да стъпят съвместно на нови международни  пазари.


22.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад