Назад

Среща с новоназначения посланик на България в ИндияНовоназначеният посланик на България в Индия – Елеонора Димитрова, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов състоянието на двустранните търговско-икономически отношения между България и Индия.

В рамките на работната среща Цветан Симеонов представи дейността на БТПП, регионалната ѝ структура, и услугите, които Палатата предоставя в полза на бизнеса.  Акцент бе поствен и върху дигитализирания Арбитражен съд и неговите предимства.

Председателят запозна посланик Димитрова и с отношенията на Палатата с партньори от Индия, както и за подписаните споразумения за сътрудничество с организациите на бизнеса: Федерацията на индийските търговско-индустриални камари /FICCI/ и с PHD Chamber.

От своя страна, Елеонора Димитрова представи приоритетите си по време на мандата си в Индия, като акцентира, че секторите от взаимен интерес включват: енергетика, транспорт, земеделие, фармация, туризъм и др. Обсъдени бяха и предстоящите инициативи – сред които организирането на изложението за балкански стоки „ Балкан базар“ в Индия, двустранни посещения и др.

Цветан Симеонов изрази подкрепата на БТПП за съдействие на посланик Димитрова при изпълнение на задачите и в подкрепа на бизнеса от България и Индия.

 


24.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад