Назад

Среща с представители на пакистанската фирма „Impresa”



Представители на пакистанската фирма „Impresa”, специализирана в сферата на консултирането, подпомагането на бизнеса и оказването на помощ при вноса и износа на стоки от и за Пакистан, се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Участие в разговора взе и Маруан Алекс Аийаш, съветник към Посолството на Ислямска република Пакистан. Целта на срещата бе запознаване с дейността на БТПП и обсъждане на възможностите за сътрудничество.

Цветан Симеонов представи информация за партньорските отношения на БТПП с търговски палати от Пакистан, както и с основните услуги, които Палатата предоставя в полза на бизнеса.

Мухамад Первез Малик, мениджър на фирмата, и Шафкатуллах Сидикуи, маркетинг директор, предоставиха списък с изложения в Пакистан, за които могат да съдействат на българските фирми за участие с преференциални условия.

Дискутиран бе стокообмена между България и Пакистан, като бе отбелязано, че перспективни сектори за българските фирми са машиностроене в хранително-вкусовата промишленост, съоръжения за възобновяеми източници на енергия и др. Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с Пакистан, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg.

  


18.01.2019 г.

Още новини:

Видео:

Назад