Назад

Среща с новия посланик на Куба у нас - Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан



Новоназначеният посланик на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Дипломатът е от 4 седмици в нашата страна, с предишен опит в САЩ, Словакия, Дания и др.

Посланик Милиан предаде послание от ръководството на Търговско-промишлената палата на Куба за продължаване на сътрудничеството, с която БТПП има дългогодишни партньорски отношения. Изразено бе общото виждане за необходимостта от увеличаване на двустранния стокообмен, инвестициите и общото икономическо сътрудничество, подчинени на  прагматичен подход. Цветан Симеонов потвърди готовността на българските компании да предложат съвместен бизнес в областите: селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, биотехнологии, строителство, хидроенергетика, фармацевтика и др.

Бе договорено провеждане на поредица от събития с цел активизиране на интереса от двете страни за търговия и инвестиции. Първото събитие ще се проведе през месец април – представяне на икономическата и инвестиционна среда в Куба. БТПП ще бъде домакин на мероприятието и ще покани българските предприемачи да се включат в него. Ще бъдат споделени и примери за успешни практики от български фирми, които търгуват с Куба.

Дипломатът информира, че Куба желае да разшири и сътрудничеството в областта на туризма като привлича български туристи, които да посещават Карибския басейн с круизни кораби. Според статистиката на кубинската държава през 2018 г. българските туристи, посетили страната, са над 8000 и отбелязват растеж, спрямо предходната година.


21.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад