Назад

Среща с председателя на Българо–испанския бизнес съвет към БТПП

Обсъдиха се резултатите от успешно приключилата делегация до Мадрид


Председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Димитър Пампулов, председател на Българо–испанския бизнес съвет към БТПП. Целта на срещата бе да се обсъдят резултатите от успешно приключилата делегация до Мадрид.

По време на работната среща бяха дискутирани постигнатите договорености с партньори от Испания за развитие на двустранните търговско-икономически отношения и размяна на делегации. Г-н Пампулов сподели, че е обсъдил възможността представители на една от най-големите испански организации – SEOPAN, представляваща сдружение на фирми и концесионери на инфраструктури, строителство и водни ресурси, да посетят страната ни и да представят Сдружението. Групировката включва 42 фирми и 12 холдингови групи със заетост на 440 000 души.

По време на посещението в Мадрид, председателят на Българо–испанския бизнес съвет към БТПП е обсъдил с Хуан Агилар – директор на международния отдел на Търговската палата на Мадрид, интереса на испански търговски фирми за навлизане на българския пазар и пощението им в България през пролетта на следващата година.

Българската делегация е провела среща и с новия председател на Испано-българската търговска камара – Хесус Мартин Санс, като е дискутирано провеждането на последващи съвместни срещи и събития.

БТПП ще информира допълнително за предстоящите инициативи на Българо–испанския бизнес съвет.


20.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад