Назад

Корейска делегация посети БТПП



Корейска делегация посети БТПП и проведе среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Делегацията е водена от Н.Пр. Шин Бунам, бивш посланик на Република Корея в София и почетен председател на Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея, създадена миналата година. В срещата участваха и Гилбърт Лим, управител на Encyiks & Human Group, Оливия Канг, мениджър в същата компания, и Джон Парк, управител на Чойс ООД.

Визитата в нашата страна е комбинирана с участие в събития на смесената камара, както и бизнес разговори с български настоящи и потенциални партньори. Гостите разясниха, че имат съвместен бизнес с повече от 10 български компании, производители на минерална вода, био хранителни продукти, лекарства, млечни изделия. Корейските компании изграждат мрежа за дистрибуция на български продукти от високия сегмент на пазара. Имат планове за внос на български вина в Корея.

Симеонов потвърди, че Българската търговско-промишлена палата ще продължи да си сътрудничи с Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея с цел разширяване на двустранните бизнес отношения.


20.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад