Назад

Среща с търговския съветник на Китай в София

Обсъждане на възможностите за участие на български фирми в 4-тия Международен панаир „Пътят на коприната“


Търговският съветник на Китай в София Яо Чаоин и екип от търговската секция към Посолството на Китай посетиха БТПП и проведоха среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Основна тема на разговора бе обсъждането на предстоящи инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Китай.

По време на работната среща бе обсъдена актуалната икономическа ситуация в България и Китай. Дискутирани бяха и предстоящи посещения на делегации от Китай в началото на 2019 г., сред които делегация от провинция Шаанкси, която ще посети София в периода 13 – 15 януари 2019 г. Делегацията ще бъде водена от заместник–губернатора на провинция Шаанкси, представители на местната власт в областите туризъм и външни отношения, председателят на Китайският съвет за насърчаване на международната търговия – провинция Шаанкси и др.

Целта на посещението бе да се представи 4-тия Международен панаир „Пътят на коприната“ и инвестиционен форум, които ще се проведат в гр. Сиан в периода 11- 15 май 2019г. По време на срещата се обсъдиха и възможностите за участие на български фирми на изложението и съдействието на БТПП като член на Международната търговска палата „Пътят на коприната“.

Ръководството на БТПП ще проведе среща с делегацията, а фирмите, които проявяват интерес за развитие на сътрудничеството с провинция Шаанкси, могат да изпращат своите въпроси на e-mail: m.markova@bcci.bg. БТПП се ангажира с изпращането на запитванията към представителите на делегацията.

 


18.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад