Назад

Среща с посланика на Македония



Посланикът на Македония в София Н. Пр. Марян Гьорчев обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

Симеонов отбеляза традиционно доброто сътрудничество на БТПП с Посолството на Македония при организиране на съвместни бизнес инициативи, както и амбициозната програма на  Македонско-българската стопанска камара. Целта е да не се губи темпо след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Необходимо е партньорството между двете държави да излезе извън рамките на институциите, като бизнес структурите да станат двигател за развитие на неизползвания потенциал в търговските отношения между двете страни.

По време на срещата бяха обсъдени също възможностите за насърчаване на партньорските връзки между предприемачи от двете страни, обмена на информация  за предстоящи международни панаири и изложения в двете страни, съвместно организиране на форуми, делегации, презентации.

Посланик Гьорчев информира за интерес от бъдещо двустранно сътрудничество в изграждането на пречиствателни станции по река Вардар в Македония, за което може да се използва българския опит.


18.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад