Назад

Обсъждане на идея за учредяване на италиано-българска търговско-промишлена палата

Насърчаване на икономическите и търговските връзки между италиански и български компании


В БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Паскуале Лаказела, собственик на консултантска агенция “Net Solution” SRL. Участие в разговора взе и Таня Цанева, сътрудник в агенцията. Целта на срещата бе дискутиране на начините за оптимизиране на търговско-икономическите отношения между България и Италия.

Основен акцент на разговора бе идеята за учредяване на италиано-българска търговско-промишлена палата със седалище в Бари, която да обединява над 100 италиански фирми с цел осъществяване на инвестиции и търговия с България. Г-н Лаказела сподели, че има дългогодишен опит в насърчаването и развитието на икономическите и търговските връзки между италиански и български компании.

Председателят на БТПП запозна гостите си с дейността на Палатата и определи, че създаването на подобна смесена структура ще доведе до по-нататъшно развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия. Той представи и базите данни, с които БТПП разполага и които биха били от полза за всеки инвеститор - електронния търговски регистър с възможностите за публични справки и търсене на партньори. Обсъдени бяха и предимствата на дигитализирания Арбитражен съд при БТПП.

Председателят на Палатата изрази подкрепата на БТПП към създаването на смесената палата и развитието на двустранните отношения между България и Италия.

 


18.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад