Назад

Среща на фирми с инвеститори относно перспективни иновативни проекти





По инициатива на Съвета по иновации при БТПП се състоя инвестиционен форум „Среща на иновативни фирми с инвеститори относно перспективни иновативни проекти, в т.ч. и големи проекти, които могат да кандидатстват за ресурс по т.нар. „План Юнкер“. Съдействие за  провеждане на форума оказа ръководството на Индустриален клъстер „Средногорие”.

Инвестиционният форум бе открит от президента на Република България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев. Приветствие към участниците направи Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП. Модератор на форума бе доц. д-р Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и член на УС на БТПП.

Илиана Цанова, зам.-ръководител на Фонда за стратегически инвестиции при ЕК и ЕИБ, направи встъпителна презентация, като насърчи участниците във форума да кандидатстват по Плана Юнкер. Тя посочи кои български предприятия и банки са се възползвали от паричен ресурс по плана и предостави препоръки към потенциалните инвеститори.

Във форума участва и отговори на въпроси и Борислава Габровска, съветник в представителството на Европейската инвестиционна банка в София.

Обстойна презентация изнесе Христо Стоянов, представител на Европейския инвестиционен фонд (член на групата на Европейската инвестиционна банка) в София.

Светослава Георгиева, изп. директор на Фонда на фондовете, презентира темата: „Стимулиране на предприемачеството. Нови финансови механизми”.

Представители на инвестиционната общност представиха следните свои инвестиционни проекти:

В дискусията се включиха: Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер „Средногорие”;  д-р т.н. Мария Стефанова, управител на „ЦИИТ Глобал Консулт” ООД, Йордан Големинов, управител на „Международен бизнес и консултинг” ООД,  както и редица други финансисти и инвеститори, представители на индустрията у нас.

  


21.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад