Назад

Среща с новоназначения търговски съветник на България в Саудитска Арабия



Новоназначеният търговски съветник на България в Саудитска Арабия Петър Мойсов посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Саудитска Арабия.

Симеонов запозна госта  с историята и дейността на БТПП, като акцентира върху работата на Арбитражния съд и Центъра по медиация към Палатата. Той представи и експертизата на Палатата за изготвяне на различни видове анализи, с които да се подкрепи работата на търговската служба в столицата Риад. Представи и актуална информация за мястото на България в международните икономически класации.

Мойсов информира за основните приоритети по време на мандата си. Той акцентира върху усилията, които трябва да бъдат положени за подобряване и развитие на двустранните търговските отношения.

Симеонов изрази готовността на БТПП да окаже пълно съдействие при получаване на запитвания от саудитски предприемачи с интереси към България. За контакти с Петър Мойсов: имейл – pmoysov@mi.government.bg


21.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад