Назад

БТПП с представители по време на финалната конференция по проект Labour-In в Брюксел

Европейският проект има за цел създаване на подход за интегриране на мигрантите в ЕС


Представители на Българската търговско-промишлена палата посетиха финалната конференция на проект Labour-In в Брюксел. Това е европейски проект, координиран от Организацията на европейските синдикати, и има за цел създаване на подход за интегриране на мигрантите в ЕС чрез участие на всички заинтересовани страни - предприемачи, работодатели, бизнес организации, търговски палати, мигранти, национални и международни организации, социални и икономически партньори.

По време на официалното откриване изпълнителният директор на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати /Европалати/ Арналдо Абруцини сподели, че бизнесът е водещ фактор при интегрирането на мигрантите на трудовия паза. Той допълни още, че бизнесът реализира предприемаческите идеи в комбинация с работната сила и капитала. Директорът на Европалати посочи още и предизвикателствата пред процеса за интегриране на мигрантите в ЕС - постоянно развитие и промяна на демографията, значението на границите, прогреса на обществото, чиято основна цел е постоянна - по-добър живот, но постижима с различни инструменти.

По време на конференцията бяха представени конкретните инициативи на проекта за интеграция на мигрантите на пазара на труда и няколко пилотни действия, приложени в Италия, Белгия, Германия, Австрия, Швеция и Турция.

Беата Папазова, съветник по европейските въпроси в БТПП, и Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество и международни организации в БТПП, участваха в събитието и проведоха поредица от срещи с партньори от повече от 15 страни, присъстващи на събитието.

Повече информация ще намерите на страницата на проект LABOUR-INT.

 


17.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад