Назад

Годишно събрание на Сдружение Клуб Отбранителна Индустрия



Председателят на БТПП бе сред официалните гости по време на Годишното събрание на Сдружение Клуб Отбранителна Индустрия. Събранието се проведе под мотото „Индустриално коопериране в технологиите на бъдещето: иновации, космос, изкуствен интелект, роботика, дигитализация, електромобилност“ и съчетаваше форматите на конференция и изложение с информационни щандове.

„За нас е удовлетворение, че вие мислите за иновации и сме уверени, че ще постигнете добри резултати“. Това каза Цветан Симеонов по време на откриването на събранието. Той подчерта удовлетворението си и от това, че през годините БТПП поддържа добро сътрудничество с  Клуб Отбранителна Индустрия, както и от успешно осъществените връзки между фирмите в този сектор и партньорите в чужбина. Той изрази подкрепата си към дейността на Клуба и от името на БТПП подкрепи необходимостта от отделянето на повече средства за българската отбрана и промишленост.

Симеонов постави въпроса за нуждата да се осъществи непрекъсната връзка между отбранителната промишленост и технологиите, тъй като „това е един сектор със сериозен принос за българската икономика“.

Събитието продължи с поздравителни слова от арх. Георги Бакалов, председател на СБА, полк. Шанън Джонсън, военно аташе на САЩ в България и от Вайолет Данченко, заместник-посланик на Израел в България, която представи и презентация на тема „Израел – нацията новатор и потенциал за индустриално сътрудничество с България“.

 


17.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад