Назад

Съветникът по икономическите въпроси към Посолството на Ислямска република Иран посети БТПП



Али Акбар Резаи, съветник по икономическите въпроси към Посолството на Ислямска република Иран, посети БТПП и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов бъдещи съвместни инициативи.

Г-н Резаи връчи официална покана на председателя на БТПП от Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието, за посещение на българска бизнес делегация в Иран през следващата година. Предстои визитата да се осъществи през втората половина на 2019 г. Желаещите да се включат в бизнес делегацията, могат да потвърдят своя интерес на e-mail: m.markova@bcci.bg. БТПП ще информира допълнително за периода и програмата на посещението.

По време на срещата бе обсъдена  предстоящата 19-та сесия на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която се очаква да се проведе в София в началото на 2019 г. Обсъдено бе подписването на Меморандум за разбирателство между БТПП и Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието по време на Сесията.

Акцент бе поставен и върху актуалната икономическа ситуация в България и Иран, възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, като Цветан Симеонов заяви готовността на БТПП за подкрепа на бизнеса от двете страни.


30.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад