Назад

Български производители взеха участие в най-голямото био изложение за храни, напитки и козметика в Скандинавския регион







Българската търговско-промишлена палата подкрепи участието на български фирми в двустранни бизнес срещи по време на голямото Скандинавско изложение за био и органични продукти „Nordic Organic & Natural Matchmaking“. То се проведе в периода 14-15 ноември в Малмьо, Швеция и e eдинственото търговско изложение в региона. Събитието събра на едно място над 500 изложители от 46 държави, а участниците представиха множество продукти като здравословни чипсове, напитки, шоколадови изделия с ниско съдържание на захар и разнообразни иновативни продукти.

Българските компании имаха възможност да участват както в изложението, така и в двустранните бизнес срещи, организирани по линия на Enterprise Europe Network. Щандовете на българските изложители се радваха на голям интерес и многобройни въпроси относно техните продукти. Огромно признание за България беше, че фирмата за био напитки и веган сладолед Frudada, беше номинирана в категория „Най-добър нов био и органичен продукт“ по време на наградите „Natural & Organic Scandinavia“ 2018г.

Експерт oт БТПП представляваше две от българските фирми – Био България ООД и тяхната марка Хармоника и фирма, произвеждаща продукти с шафран - Кросати ЕООД, с цел разширяване контактите им и промотиране на техните био продукти пред потенциални нови бизнес партньори.

На събитието в Малмьо взеха участие и други български фирми: Мелифера ООД, Zoya Goes Pretty - българска козметична марка на Zoya.BG, Органик Суперфууд, които представиха техните нови сурови сладкиши “Deliraw”, и фирмата B-limez, производител на лимец, съгласно всички изисквания за биопродукт, без химикали, изкуствени стимуланти и препарати.

Ако и Вие се интересувате от възможността да намерите нови международни партньори, следете събитията и инициативите на Enterprise Europe Network към БТПП на: http://een-bcci.com/subitia/


26.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад