Назад

Киберсигурността и защитата от хакерски атаки





Какво трябва да направим, за да се предпазим от киберпрестъпления - това обсъдиха на среща в БТПП Румен Арсенов – представител на So Cyber, и Цветан Симеонов – председател на БТПП.

Представена бе дейността на So Cyber, която се фокусира върху защитата на своите клиенти в киберпространството. Екип от експерти извършва всички необходими тестове за разкриване на слабостите в информационните системи на фирмата-клиент и провежда обучения на служителите за основните принципи на киберсигурността. Предоставя и консултации по теми, свързани с корпоративната сигурност и предпазването от злонамерени хакерски атаки.

БТПП води последователна политика и развитие в областта на киберсигурността и полага грижи за защита на изградените си системи от злонамерени атаки.

По време на срещата беше договорено сътрудничество в различни области, както и предоставяне на обучения на колективните органи и структури на Палатата. На обучението ще се предостави информация кои са най-застрашените в интернет пространството и как да се разпознават злонамерените атаки.

С презентацията на фирма SoCyber и услугите, които предоставя, може да се запознаете ТУК

За членовете на БТПП ще бъде предоставена отстъпка при заявяване на желание за провеждане на тестове във фирмата.

Договори се два пъти в годината да се организират срещи за информиране за най-новите заплахи.

Неотдавна българска бизнес делегация, организирана от БТПП и Българо-израелската ТПП, посети изложението за сигурност „HLS & Cyber” в Тел Авив, Израел. Мисията беше изключително успешна за участвалите български фирми, които проведоха редица индивидуални срещи с представители както на държавно, така и на корпоративно ниво.

Председателят на БТПП информира госта, че на 30 ноември предстои провеждането на дискусионен форум, посветен на Дигитални предизвикателства пред съвременните компании” с участието на Мария Габриел,еврокомисар „Цифрова икономика и цифрово общество“, Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, редица утвърдени имена от българския бизнес и обществен живот, както и специалисти в областите онлайн присъствие на МСП, дигитален маркетинг, иновациите като инвестиция, лидерство и комуникации.


29.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад