Назад

Среща между министъра на икономиката и председателя на БТПППо време на регулярна среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и председателя на БТПП Цветан Симеонов бяха обсъдени резултатите от съвместната работа на двете институции през изминалата година. Министър Караниколов коментира състоянието на работата на СТИВ, а Симеонов направи добра оценка за сътрудничеството между Палатата и службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина. Той подчерта, че годишната награда на БТПП за най-активно работеща служба дава положителни резултати и вниманието, което търговските съветници отделят на българския бизнес, желаещ да установи чуждестранни контакти, е все по-голямо и води до реални резултати.

В хода на разговора бяха набелязани мерки за усъвършенстване на взаимодействието с търговските съветници на България в чужбина, както и бяха обсъдени нови дестинации, които изискват присъствието на такъв експерт.

Цветан Симеонов информира министър Караниколов за осъществените срещи и разговори с делегация от Международната търговска палата Пътят на коприната наскоро в София, както и за договореностите да бъдат избрани и представени български проекти, които търсят инвеститори от Китай, за което ще бъде необходимо и съдействието на МИ.

Министър Караниколов получи информация и за реализираните посещения на председателя на БТПП в различни градове и региони в страната, срещите с бизнеса и обратната информация за проблемите, които има, трудностите с работната ръка, административни пречки, привличането на нови инвеститори и др.

Бяха обсъдени предложения за съвместни инициативи през 2019 г. в национален и международен мащаб.

 


27.11.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад