Назад

Представяне в Пловдив на електронната платформа за медиация e-MEDIATION





Проект е-MEDIATION бе представен в Търговско-промишлена камара Пловдив. Българската търговско-промишлена палата и Фондация Право и Интернет организираха поредното събитие от програмата на проекта, който има за цел да постигне следното:

  • Да допринесе за еднаквото и ефективно прилагане на Директива 2008/52/ЕО;
  • Да създаде сигурно и удобно информационно решение за онлайн медиация на трансгранични спорове;
  • Да насърчи развитието на медиационна култура в българското общество.

Доц. д-р Меглена Златкова от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ разясни пред участниците какво е медиацията и какви социални аспекти има в нашето общество, разкривайки зависимостта й от културата, държавата, традициите и социалната среда.

Съдия Станислав Георгиев, зам. председател на Апелативен съд Пловдив направи презентация за обхвата на медиацията като вид посредничество и посочи, че е най-подходяща за граждански, търговски, трудови, семейни и презгранични спорове. Той определи медиацията като процес на игра на съгласие, който се води от медиатор, но предложенията на варианти на изход от конкретен конфликт произлизат от самите спорещи.

Партньорите по проекта от БТПП и Фондация Право и Интернет направиха подробно представяне на проекта, постиженията му до момента, дизайна и функционалностите на електронната платформа за медиация. Отговориха на множество въпроси, зададени от участниците – представители на фирми, институции, медиатори и студенти.

Подготвя се най-голямото събитие в рамките на проект е-MEDIATION, международна конференция ONLINE МЕДИАЦИЯ!, която ще се състои на 15 ноември 2018 г. в хотел Рамада София. Предварителна информация за събитието ще намерите тук.

 


04.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад