Назад

Tърговско-икономически отношения между България и Македония



Пламен Павлов, председател на Българо – македонската търговско-промишлена палата, обсъди с председателя на БТПП – Цветан Симеонов двустранните търговско-икономически отношения между България и Македония.

Бяха дискутирани предстоящи инициативи, сред които Българо – македонски бизнес форум, който ще се проведе на 18-ти октомври 2018г. в гр. Скопие с участието на заместник министър – председателя Томислав Дончев.

Цветан Симеонов сподели, че организирането на подобни съвместни инициаитви е важна стъпка за активизиране на търговско-икономическите отношения между България и Македония.

Пламен Павлов представи актуална информация за икономическата ситуация в западната ни съседка, като бе достигнато до заключението че всички събития, които ще помогнат Македония да се интегрира към ЕС, следва да се подкрепят от бизнеса, защото това ще даде възможност за развитие на регионалните пазари, намаление на митата, по-бързо преминаване през границите, участие в европейски проекти и др.

БТПП ще информира допълнително за резултатите от предстоящия бизнес форум в Скопие.

Заинтересованите за участие могат да пишат на e-mail: m.markova@bcci.bg или да се свържат на тел.: +359 2 8117 494, 8117 489.

 


01.10.2018 г.
Назад