Назад

Ден на БТПП в Европалати

Представяне на добри практики и успешни дейности на Палатата


На 2 октомври,  по време на редовна среща в Брюксел на партньорите от Асоциацията на европейските търговски палати /ЕВРОПАЛАТИ/, зам.-председателят на БТПП Георги Стоев представи добри практики и успешни дейности на Палатата. Участниците, повече от 40 делегати от системата на Европалати и гости, проявиха специален интерес към услугите на GS1 и Арбитражния съд.

Георги Стоев подчерта успешната комбинация между богатата база данни на БТПП с над 50 000 членове-фирми и опитът и познанията, предлагани от GS1 България за прилагане на световни стандарти в търговията и индустрията. Те са обединени в продуктов каталог.

Арбитражният съд на БТПП, който наскоро отбеляза 120-та си годишнина, подпомага разрешаването на национални и международни бизнес спорове. 90% от тях се разрешават в рамките на 12 месеца. Бе подчертана стимулиращата роля на арбитражната клауза в договорите между фирмите.

Предстоящото участие на търговските палати и представители на европейския бизнес в Европейски парламент на предприятията в Брюксел на 10 октомври също бе във фокуса на дискусията.

Георги Стоев подчерта готовността на БТПП да участва в нови проекти на Европалати, насочени към МСП и други инициативи, предлагани от членовете на организацията.

 


03.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад