Назад

БТПП участва в заключителна среща по проект за женско предприемачество SEEWBAN в Кипър





БТПП взе участие в заключителна среща на проект SEEWBAN в гр. Никозия, Кипър. Целта на проекта е да насърчи инвестициите в женското предприемачество чрез създаване на мрежа от жени „бизнес ангели” в Югоизточна Европа. В проекта участват десет партньорски организации от седем държави членки на ЕС – България, Гърция, Кипър, Словения, Унгария, Италия и Шотландия.

Партньорите обсъдиха постигнатите резултати, както и дейностите, които предстоят да се осъществят до края на проекта. Специално внимание беше обърнато на платформата за онлайн обучение на жени предприемачи и жени „бизнес ангели“, разработена в рамките на проекта. Платформата предлага безплатно обучение на английски език и предоставя на участниците полезни съвети за разработване и представяне на бизнес планове, както и успешни практики за привличане на инвестиции.

Жените предприемачи и „бизнес ангели“, които преминат обучението, ще получат сертификати и ще бъдат поканени за участие в двустранни срещи, които ще бъдат проведени в т.нар. „пичинг“ формат. На „пичинг“ събитията жените предприемачи ще имат възможност да представят своите бизнес идеи пред инвеститори - „бизнес ангели“  и да договорят евентуално финансиране. Планира се провеждането на три „пичинг“ събития в България до края на проекта.

Работната среща беше последвана от пилотно „пичинг“ събитие, на което девет от най-успешните жени предприемачи от Кипър, обучени в рамките на проекта, имаха възможност да представят своите бизнес идеи и да привлекат интереса на потенциални инвеститори.

Осъщественият обмен на „добри практики“ има за цел да стимулира инвестициите в женското предприемачество в региона на Югоизточна Европа.

Повече информация за проекта можете да намерите на (https://seewban.eu/). Желаещите да преминат онлайн обучението, могат да заявят участие, като изпратят имейл на projects3@bcci.bg или се обадят на тел. 02 8117 553. БТПП ще ви информира своевременно за организирането на предстоящите три „пичинг“ събития в България.

 


03.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад