Назад

Заместник-председателят на Търговско-промишлената палата на Москва в БТПП



В продължение на успешно организирания форум "Бизнес сътрудничество между Москва и България“ в рамките на Дните на културата на град Москва в България, председателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща със заместник-председателя на Търговско-промишлената палата на Москва – Сурен Варданян. В нея участваха още Васил Тодоров, главен секретар на БТПП и представители от екипа на Палатата.

По време на срещата бяха дискутирани възможностите за развитие на двустранните търговско-икономически отношения между България и Русия.

Сурен Варданян сподели, че важни сектори от взаимен интерес за двете страни са: енергетика, фармация, химия, информационни технологии. Като перспективен бе определен и сектор строителство. Той представи актуална информация за развитието на Москва – инфраструктура, промишленост и др.

Обсъдено бе сътрудничеството между двете палати, както и базите данни, с които организациите разполагат и възможностите за използването им за разширявване на икономическите връзки.

Цветан Симеонов изрази готовността на БТПП да съдейства и ИАМСП за организирането на бизнес делегация по време на Смесената междуправителствена комисия България – Русия, която ще се проведе в кр. на месец октомври в Москва.

При наличието на интерес за участие, фирмите могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg .

 


04.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад