Назад

Новоназначеният посланик на Република Косово в БТПП



Новоназначеният посланик на Република Косово в София – Н.Пр. Едон Цана и Лек Дака, съветник към Посолството, постиха БТПП и обсъдиха с председателя Цветан Симеонов развитието на двустранните търговско-икономически отношения.

Симеонов запозна гостите си с дейността на БТПП – с базите данни, с които Палатата разполага, както и с дигитализираните Търговски регистър и Арбитражен съд. Предоставени бяха и материли на Палатата, сред които брошурите „България в цифри“ и „ТОП 100“ на водещите фирми в българската икономика. Председателят на Палатата подчерта, че БТПП подкрепя европерспективата на страните от Западните Балкани.

Обсъдено бе нивото на развитие на търговско-икономическите отношения между България и Косово, като бе констатирано наличието на незиползван потенциал.

Посланик Цана сподели своите планове по време на мандата си в София за задълбочаване на двустранните отношения. Дискутирано бе провеждането на редица съвместни инициативи с Палатата до края на тази и през следващата година. Обсъдено бе в удобно време да се организира изложение „ Седмица на Косово в България“, на което да бъдат представени косовски продукти и фирми. През 2019г. се очаква БТПП да върне посещението с организирането на бизнес делегация.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с Косово, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни органзиации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg .

 


04.10.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад