Назад

Среща с изпълнителния директор на ЦНСССКЦИЕ



В БТПП се проведе работна среща между председателя на Палатата Цветан Симеонов и Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ). Срещата бе в продължение на четвъртата среща на бизнес съвета „Китай и страните от Централна и Източна Европа“ по линия на инициативата „16+1“, проведена през юли т.г. в София

Двете организации, БТПП и ЦНСССКЦИЕ, имат сключен Меморандум за сътрудничество от 2016 г. и по време на посещението на г-н Гелев се обсъдиха конкретни дейности по реализацията му. Васил Гелев представи развитието на проект „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – Пловдив, България, и прилежащата към него платформа за консолидиране на селскостопански производители от Китай и страните от ЦИЕ.

Наскоро стартиралата електронна платформа е предназначена за земеделски и хранителни продукти от страните от Централна и Източна Европа, които имат потенциал да бъдат предлагани на китайския пазар. Към момента в платформата са включени над 1200 артикула. Планува се тя да се използва и за електронна търговия. Фирмите, производители на стоките в платформата, имат възможност да се възползват от безплатно заснемане и изработване на промо филм, който ще бъде част от представянето им в електронната мрежа.

Логистичният център е построен в Тракия върху икономическа зона и заема площ от 12 000 м2. Центърът разполага с набор от изложбени помещения, таблети, телевизори, мултимедия и други инструменти за изложба и промотиране на стоки. Той има директна връзка с “16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” – Шънджън, КНР, който предстои да бъде открит през месец ноември 2018г.

Повече информация за логистичния център можете да намерите тук .

Цветан Симеонов препоръча използване на стандартите на международната организация GS1 за търговия, автоматизиране на складовата дейност, поръчки, заявки и доставки, използване на баркодове, както и ограничаване присъствието на стоки с нелегитимни такива в международната търговия. Той представи и 360-градусовото заснемане на стоки и баркодове и безплатното качване на информация в продуктовия каталог.

Изпълнителният директор на ЦНСССКЦИЕ информира относно предстоящо откриване на логистичен хъб, който да приема стоките от Европа и да ги дистрибутира. Събитието ще се проведе в гр. Шънджън, Китай.

Бе договорено сътрудничество при представяне на платформата пред членовете и партньорите на БТПП, набиране на стоки, които да бъдат включени в нея, както и обогатяване на електронното съдържание с информация на китайски език за икономиката на България /България в цифри/, панаири и изложения в България /Календар на панаирите и изложенията/, както и данни от класацията ТОП 100 фирми на БТПП.

 

 


03.09.2018 г.
Назад