Назад

Търговско-икономическите отношения между България и Китай

Делегация от Китайския център за международна търговия ще посети България в периода 13 – 16 септември




Търговският съветник към Посолството на Китай в София Яо Чаоин и Ли Дзиенрън, първи секретар по търговските въпроси, посетиха БТПП и обсъдиха с председателя на Палатата – Цветан Симеонов предстоящи инициативи за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Китай.

Стана ясно, че делегация от Китайския център за международна търговия ще посети България в периода 13 – 16 септември 2018г. Целта на визитата е да се промотират две изложения, които ще се проведат в Китай - 124-тия Кантонски панаир и Първият международен панаир за вносни продукти в Шанхай.

БТПП, съвместно с Китайския център за международна търговия и търговската секция на Посолството на КНР в София, ще организира промоционално събитие, което ще се състои на 14 септември /петък/ в сградата на Китайско посолство.

Събитието ще има за цел да предостави повече информация за двете изложения, както и да отговори на въпросите на българския бизнес относно възможностите и условията за участие.

Заинтересованите за участие могат да потвърдят на e-mail: m.markova@bcci.bg или на тел.: +359 2 8117 494, 8117 489.

По време на срещата бяха дискутирани още общи инициативи, като естествено продължение на успешно приключилата визита на председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София по линия на инициаитвата „ 16 +1“.

 


27.08.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад