Назад

БТПП отличи Мехмет Емрах Сазак



Председателят на Българската търговско-промишлена палата – Цветан Симеонов връчи почетна диплома на Мехмет Емрах Сазак, главен търговски съветник към посолството на Турция в България.

БТПП отличи г-н Сазак за активното му сътрудничество с Палатата и за приноса му за развитието на търговско-икономическите отношения между България и Турция по време на мандата му в София.

Сазак изпълнява дейността на главен търговски съветник към посолството на Турция в България от 2014, като през този период са проведени редица съвместни мероприятия с БТПП, сред които няколко делови посещения на делегации от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените от регион Башискеле, БАЛКАНТЮРКСИАД, Конфедерацията на търговците и занаятчиите от Република Турция и др.

Търговската секция на Турско Посолство съдейства за участието на БТПП в третата среща на високо равнище “Silk Road Businessmen Summit”в Трабзон и участва в организирането на няколко бизнес форума в Турция. Емрах Сазак взе участие в активизирането на дейността на Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и Българо-турски икономически съвети, провеждането на регулярни срещи със Съвета за външноикономически връзки на Турция – DEIK.

Симеонов пожела успех на Сазак в бъдещите му начинания и изрази готовността на БТПП за съдействие на бизнеса от България и Турция.

БТПП продължава сътрудничеството си с Турция, като подготвя бизнес делегация до Анкара с провеждането на Българо – турски бизнес форум, съвместно със Съюза на търговските палати и стокови борси на Турция (ТОВВ) в периода 13 – 14 ноември 2018г.

Желаещите да вземат участие в състава на делегацията, могат да потвърдят своя интерес на e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494, 8117 489.

 


30.08.2018 г.
Назад