Назад

Почетен диплом на БТПП за посланика на Кралство НидерландияБТПП отличи с почетен диплом посланика на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. г-н Томас ван Орсхот по повод приключването на неговия мандат в страната ни. Отличието е за „активен принос за развитие на дипломатическите отношения между България и Холандия, за подкрепата на демократичните инициативи в България и специално за налагането на върховенството на закона, както и за отличното партньорство с Българската търговско-промишлена палата”.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов връчи почетния диплом и благодари за дългогодишното сътрудничество, като изрази готовността на Палатата за бъдещи инициативи в подкрепа на бизнеса от България и Нидерландия.

Посланик Орсхот е в България от есента на 2013 г. и по време на дипломатическата му мисия са реализирани редица инициативи, като участие в Евоклуба към БТПП и представяне на приоритетите на Холандското председателство през 2016г., проведени срещи с български и холандски предприемачи от различни индустриални сектори.


23.06.2017 г.
Назад