Назад

Приключи първото издание на София Десерт Фест

80% от изложителите заявиха участие и в следващото издание на фестивала през есента на т.г.


Приключи първото издание на София Десерт Фест – фестивал на сладките и тестени изкушения. В него участваха 40 фирми, които предложиха разнообразни продукти*  на посетителите.

Сред участниците бяха и две учебни заведения - Европейска академия за обучение и развитие и Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Така изложението стана платформа  за реални контакти между бизнеса и обучението в този сектор. Интересен факт е, че всички ученици от професионалните гимназии в този сектор намират работа по специалността още преди завършване. Този положителен опит БТПП ще обсъди с дирекция „Професионално образование и обучение” при МОН като добра практика за популяризиране на професионалните гимназии и възможността за бърза реализация на пазара на труда по професията, която са изучавали.

По време на изложението фирмите изложители направиха успешни контакти с фирми и големи хранителни вериги от страната – както за доставка на суровини за своето производството, така за доставка на готови сладкарски изделия.

Направеното проучване сред фирмите-участници показа удовлетвореност от предоставените условия и резултатите, както  и намерение за бъдещо участие. Още преди приключване на фестивала 80%  от фирмите  заявиха готовност да се включат в следващото издание на изложението, което се планира за месец ноември т.г.

Над 4500 посетиха изложбената зала през 3-те дни на фестивала.

-----------------------
* неустоими гурме предложения; уникални сурови, веган, безглутенови торти, бутикови торти, истински decadent шоколад и gelato с истински продукти - по италиански рецепти, белгийски гофрети на клечка, висококачествени ръчно приготвени шоколадови бонбони, оригинални гурме-веган десерти, сурови торти, шоколадови и безглутенови десерти, както и уникален чийзкейк (без лактоза), произведен с първото българско сирене от кашу с естествена ферментация, швейцарски шоколади, плодово вино от био малини, деликатесна баклава истински, натурален шоколад, специализирани здравословни, диетични и диабетични хранителни продукти.

 


19.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад