Назад

Дискусия относно договора за свободна търговия Корея - ЕС





Заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в качеството си на председател на Консултативния съвет ЕС-Корея в специално заседание на съвета с представителите на Генерална дирекция „Търговия” на Европейската комисия - Андреас Юлин и Нилс Велер, и отговарящия за преговорите с Корея в Европейската служба за външна политика Доменико Джилиоти. Те информираха членовете на Консултативния съвет за годишния доклад на Европейската комисия, анализиращ състоянието  и развитието на договора за свободна търговия между Корея и ЕС и за предстоящите съвместни срещи.

Георги Стоев беше поканен да участва в съвместната дискусия по оценяването на резултатите от  договора и да представи визията на членовете на Консултативния съвет на 10 юли 2017 .Той предложи включването на темата за нисковъглеродните технологии и за 4-та индустриална революция да бъдат сред предстоящите задачи на смесената консултативна група.

Говорителят на Европейският парламент Йоахим Шустер представи пред участниците в заседанието резолюцията на ЕП за Договора ЕС-Корея, публикувана 18.05.2017.
 


21.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад