Назад

Среща на председателя на Палатата с министъра на културата



Председателят на БТПП Цветан Симеонов продължава поредицата срещи с министри от новото правителство. На 21 юни в Министерство на културата той разговаря с министър Боил Банов.

Цветан Симеонов представи инициативата на Палатата за възстановяване къщата-музей на Иван Грозев в Карлово. Специално внимание бе отделено на връзката бизнес-образование и на съдействието, което Палатата оказва на две училища  - на 144 СУ „Народни будители” за разкриване на две нови професии и на Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” относно промени в ЗПОО.

Споделена бе и утвърдената традиция за организиране на изложби в сградата на БТПП. Договорено бе сътрудничество с галерията на Министерство на културата.

Представени бяха предложения за:

  • Усъвършенстване на действащата нормативна уредба за културното наследство;
  • Съобразяване на нормативни актове, касаещи учебната дейност, със спецификата на обучението в училищата към Министерството.

Двете институции ще обединят усилията си за реализиране на инициативи, насочени към възстановяване и поддържане на паметници на културата, свързани с известни личности от Българското възраждане и с полагане основите на Третата българска държава.

 


22.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад